Over ons

Hallo, mijn naam is Erna Suzanna Romijn

In de eerste plaats vooral moeder van 2 fantastische zoons, in 2004 werd dit uitgebreid met 3 bonus zoons en man lief Thijs Bakker. Inmiddels zijn al onze kinderen zelfstandig, gezond en doen datgene wat  hen happy maakt en dat is toch de grootste rijkdom als ouders.

Erna ‘Suza’ Romijn

Mijn naam is Erna Suzanna Romijn. Ik ben getrouwd met Thijs Bakker, trotse moeder en gediplomeerd Allround Stoelmasseur  & gediplomeerd Wereldmasseur en gediplomeerd Wellnessmasseur. Graag vertel ik wat meer over mijzelf zodat u mij ook op persoonlijk vlak beter leert kennen, iets waar ik zelf veel waarde aan hecht. Een massage wordt namelijk beter ontvangen wanneer deze is gebaseerd is op wederzijds respect, eerlijkheid en vertrouwen.

Gediplomeerd Wereldmassage & Wellnessmassage

Sinds 2016 ben ik  masseuse. Juli 2019 ben ik geslaagd voor de laatste module Shiatsumassage en ben trots op mijn diploma Wereldmassage (oosterse massage)In december 2022 ben ik geslaagd voor de opleiding Wellnessmassage bij de Nederlandse Massagebond

Zoals ieder mens uniek is, zo is ook iedere massage uniek en deze wordt samen met u afgestemd.

Voor mij is het geven van massages de cliënt het gevoel te laten ervaren van geluk, blijdschap en rust. Ik masseer vanuit liefde, aandacht en vol respect. Helaas kunnen we niet alles genezen, maar men kan proberen preventief zorg te dragen om zoveel mogelijk te voorkomen.

Vanwaar massage?

Na jaren gewerkt te hebben binnen diverse mooie organisaties, die allemaal op hun manier hebben bijgedragen tot wie ik ben en waar ik dankbaar op terug kijk, kwam er door ziekte binnen mijn privé een einde aan mijn baan in 2012. Er brak een onzekere tijd aan met diverse leuke en leerzame werkplekken, maar ik bleef mijzelf de vraag stellen:” wat kan ik, wat wil ik en wie ben ik?“ Wat er steeds weer uit sprong was klantvriendelijkheid, een grote dosis rechtvaardigheidsgevoel, loyaliteit etc. Mooi, maar ook zeker moeilijk om een keuze te maken. Ik moest niet denken, maar doen. Ik besloot om mij te oriënteren op een vakgebied buiten mijn veilige comfortzone waarbij ik de wens had dat mijn ervaring van al hetgeen geleerd in het verleden van nut zou kunnen zijn.

De betekenis achter ‘Suza’

Mijn tweede naam is Suzanna, wat (schone) Lelie betekend. De Lelie staat symbool voor puurheid, zuiverheid en schoonheid. Werkend vanuit het hart, met respect voor ieder mens op basis van eerlijkheid en vertrouwen probeer ik harmonie te creëren en massage de brug te laten zijn voor ieder mens.

De opleiding en verder

Ik kwam terecht bij Amice Opleidingscentrum in Barneveld. Na een gesprek stelde men mij voor om kennis te maken met het vakgebied massages. Deze kon ik mij op een professionele manier eigen maken. Ik maakte als eerste kennis met de Stoelmassage . Hoe vreemd het ook klinkt , er gebeurde iets met mij waardoor ik zeker wist dat dit mij op het lijf geschreven was. Deze vorm van massage is op de werkvloer toe te passen waarbij mijn eigen werkervaring binnen het bedrijfsleven van toegevoegde waarde is. Mijn enthousiasme werd gezien en ik ben inmiddels  Amice professional. Ik heb mooie diverse vormen van massage ,onder de knie gekregen en er zullen zeker nog cursussen volgen en we blijven updaten.

Een oude wens

Door het geven van massage werd ook een oude wens van mij aangewakkerd. Schoonheid komt van binnen, maar mag zeker van buiten worden gezien. Ik volgde o.a. een cursus Visagie & Make-up Art in Ugchelen en vind het erg leuk om indien gewenst Visagie en kleine schoonheidsbehandelingen aanvullend op massage te mogen doen. Na veel oefenen, oefenen en nog eens oefenen, ben ik vanaf oktober 2017 officieel gestart als ZZP-er zonder voor mijzelf te weten hoe het zal gaan. Ondernemerschap is moeilijk, maar met het vertrouwen wat men in mij stelt tot op heden en ik hoop ook zeker naar de toekomst heb ik er alle vertrouwen in.

Een stukje prive

Ik was 27 jaar toen ik zwanger was van mijn 2 e zoon en er alleen voor kwam te staan. Het was een zware tijd die veel impact heeft gehad op mijzelf. Het belangrijkste wat ik in die periode heb geleerd is dat uiteindelijk alles begint bij jezelf! Dit geldt voor iedereen, al lijkt het soms nog zo moeilijk, geloof in jezelf, vertrouw op jezelf, want jij bent de enige die weet wat je nodig hebt. Maak van iedere dag de beste dag en geef niet op!

Afspraak maken?

Geef uw gewenste datum door via ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op